Reiki Master opleiding

Reiki Master René OnstenkNa deze twee graden en een periode van werken en oefenen ( ± 5 jaar ), kan het gebeuren dat iemand zich geroepen voelt om de stap naar het Masterschap te nemen. Om Reiki aan anderen door te geven via klassen en daardoor ook een grotere persoonlijke groei na te streven. De eerste stap die zo iemand maakt is een ervaren Reiki-Master te zoeken bij wie hij of zij deze wens kenbaar maakt. Gedurende dit eerste contact wordt duidelijk wat zowel de kandidaat als de Master van elkaar kunnen verwachten en wat de volgende stappen zijn.
Als iemand Master-kandidaat is, dan volgt er een periode van begeleiding en oefening van tenminste één jaar. Er wordt in overleg een aanbetaling gevraagd van de kandidaat. De training bestaat vooral uit het meelopen van Eerste en Tweede graads klassen en het opbouwen en verdiepen van de relatie met de begeleidend Master. De kandidaat moet aantoonbaar de vormen en beginselen van the Usui System of Reiki Healing beheersen. De begeleidend Master deelt alle kennis, inzichten en ervaring en geeft eventueel aan welke aanvullende trainingen of workshops zinvol zijn. Het is aan de wijsheid en de ervaring van deze Master om te beslissen hoe lang deze begeleiding gaat duren.

Als beiden de tijd rijp vinden, wordt de kandidaat ingewijd als Reiki-Master in the Usui System of Natural Healing. Daarmee houdt de begeleiding niet op. Zeker in het begin zal de begeleidend Master nog de nodige ondersteuning geven. Deze twee Masters blijven voor de rest van hun leven aan elkaar toegewijd, door elkaar te steunen in hun dagelijks leven en hun werk als Reiki-Master.

De kosten voor de totale opleiding, begeleiding en inwijding (± 1,5 jaar en op individuele basis) bedragen € 10.000,00.

info aanmelden